Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/legalbus/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Asigurari | Bancar | Imobiliar – Legal to Business

Piata de asigurari din Romania este in continuu proces de stabilizare

In perioada post comunista asiguratorii privati din Romania, ASTRA SA si CAROM SA, au debutat prin preluarea Administratiei Asigurarilor de Stat (ADAS), conducand la incetarea monopolului de stat in activitatea de asigurare si reasigurare. In etapa urmatoare piata de asigurare si reasigurare din Romania a cunoscut transformari si evolutii, insa in acest moment inca nu se poate prevedea un parcurs constant in acest domeniu.

In anul 2012 societatatile care isi desfasoara activitatea in domeniul asigurarilor si reasigurarilor au subscris prime brute de 8.256.914.950 Lei, in crestere fata de anul anterior cu pana la 10 procente.

Desi piata asigurarilor in Romania a cunoscut numeroase transformari, beneficiarii acestor servicii financiare nu au cunoscut inca un grad de satisfactie proportional cu diversitatea ofertelor. Atat prestatorii de asiguratorii cat si asiguratii au nevoie de educatie in vederea utilizarii corecte a acestor instrumente financiare.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (autoritatea care astazi poarta denumirea de Autoritatea de Supraveghere Financiara) a aratat in acelasi Raport care este situatia petitiilor in anul 2012 cu privire la activitatea desfasurata de asiguratori in domeniu.

Cu siguranta piata asigurarilor si reasigurarilor in Romania va cunoaste o stabilizare in anii urmatori, insa pana atunci raman nenumarate riscuri atat in sarcina asiguratilor cat si in sarcina asiguratorilor, pe care insa numai legislatia ar putea sa le diminueze.

_____________________

* Informatiile prelucrate pentru a reda grafic Cota de piata a societatilor de asigurare in functie de primele brute subscrise au fost preluate de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

**Procentul de cota de piata al OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP SA in primele 4 luni ale anului 2012.

***Informatiile prelucrate pentru a reda grafic Cota de piata a societatilor de asigurare in functie de primele brute subscrise au fost preluate de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

ARTICOLE IN DOMENIU

Acces la finanțare

Bănci mai sigure, în folosul economiei: Comisia Europeană salută publicarea rezultatelor testului de stres la nivelul UE realizat de Autoritatea ...

Citeste mai mult

Sediul social al societatilor

Indiferent de forma pentru care optati pentru organizarea societatii, in alegerea sediului social trebuie sa pastrati in minte, pe langa centrul...

Citeste mai mult
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search