Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/legalbus/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Comert – Legal to Business

Iunie 2014 comparativ cu iunie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iunie 2014, comparativ cu luna iunie 2013 a inregistrat pe total o crestere cu 9,1%, datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente;intretinerea si repararea motocicletelor (+29,0%), comertul cu autovehicule (+16,4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,8%). Activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 1,3%.
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2014 a inregistrat pe total o crestere cu 8,9% fata de luna iunie 2013.

Semestrul I 2014 comparativ cu semestrul I 2013

In semestrul I 2014 comparativ cu semestrul I 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 2,3%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+5,1%), comertul cu autovehicule (+4,7%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,2%). Activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 2,6%.
In semestrul I 2014 comparativ cu semestrul I 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,2%.

Evolutia spatiilor comerciale

In ceea ce priveste spatiile comerciale, acestea insumeaza aproximativ 2,5 milioane mp, capitala tarii detinand aproape 35% din total, restul fiind raspanditi in intreaga tara. Pana la finalul anului se previzioneaza deschiderea a doua noi spatii comerciale, din care unul in Bucuresti (Vulcan Value Center in suprafata de 35.000 mp) si unul in Targu Jiu (Shopping City Targu Jiu, in suprafata totala de 27.000 mp), ambele proiecte dezvoltate de fondul de investitii sud-african NEPI. Pana in 2016 se estimeaza ca Romania va beneficia de extinderea actualei suprafete comerciale cu aproape 270.000 mp.

Se estimeaza o resuscitare a planurilor de expansiune a retailerilor pe fondul cresterii economice puternice, a reconsiderarii pietei creditelor si sporirea increderii consumatorilor.

Francezii de la Eden Park au considerat ca un centru comercial performant, deja existent, cum este Baneasa Shopping City, este potrivit pentru deschiderea primelor unitati in Romania. Si ceilalti investitori straini aleg caile deja batute de alti antreprenori din comert, cum este exemplul Leroy Merlin, care a anuntat preluarea celor 15 puncte de lucru din tara ale BauMax sau al celor de la OBI care isi vor ceda 5 din cele 7 centre de vanzare retailerului grec de jucarii, Jumbo, care va ajunge astfel la un numar de 7 unitati in Romania.

In trimestrul 2 al anului 2014, nivelul chiriilor prime ramane stabil la 60 – 70 Euro/mp/luna.

___________________________

Datele care stau la baza redactarii acestui material informativ au fost preluate de pe site-ul Institutului National de Statistica (www.insse.ro)

ARTICOLE IN DOMENIU

Tradiții din Romania. Indicație geografică sau produs tradițional românesc?

Acest fapt se datorează nu intenției colective a producătorilor de a se adresa doar românilor, ci faptului că producătorii români nu sunt ...

Citeste mai mult

Sediul social al societatilor

Indiferent de forma pentru care optati pentru organizarea societatii, in alegerea sediului social trebuie sa pastrati in minte, pe langa centrul...

Citeste mai mult
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search