Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/legalbus/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Divertisment | Media | Jocuri de noroc – Legal to Business

Piata media din Romania la sfarsitul anului 2013*

Legal to Business a selectat informatiile relevante pentru piata media din Romania, astfel incat investitorii interesati de acest domeniu sa poata evalua oportunitatea penetrarii acestui segment.

Consiliul National al Audiovizualului a emis pana la sfarsitul anului trecut un numar total de 614 licente / avize pentru radio terestru retragand 382; au ramas 199 licente sau avize pentru televiziunea transmisa terestru dupa ce a retras un numar de 244 si doar 30 de licente si avize pentru radio prin satelit si 106 pentru televiziunea prin satelit. Tot la sfarsitul anului trecut au fost ramas in vigoare numai 5 avize si licente pentru radio prin cablu si 388 pentru televiziunea prin cablu. De asemenea, pentru retransmisia prin cablu 2013 s-a incheiat cu 1.743 de avize in vigoare.

Licentele in vigoare sunt distribuite intre  444 de societati de radio si televiziune, in timp ce avizele se impart intre 48 de societati. Topul societatilor de televiziune detinatoare de licente este ocupat pe primul loc de societatea PRO TV SA (44 licente, din care 37 terestru si 7 prin satelit), urmata de societatea ANTENA TV GROUP SA (41 licente, din care 37 terestru si 4 prin satelit) si de societatea NEXTGEN COMMUNICATIONS SRL (24 de licente prin cablu).

Topul societatilor de radio detinatoare de licente este ocupat de SC P7S1 RADIO HOLDING SRL (91 de licente in total, din care 89 licente pentru transmitere terestra si 2 licente pentru transmiterea prin satelit), urmata pe locul doi de ASOCIATIA CENTRUL MEDIA SPERANTA (46 licente, din care 45 terestru si 1 prin satelit) iar ultimul loc in clasamentul societatilor de radio, in functie de numarul de licente detinute, este ocupat de societatea GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C.) SRL, detinatoare a 39 de licente, din care 37 pentru transmitere teresetra si 2 pentru transmitere prin satelit.

Societatea PRO TV SA (titulara posturilor de televiziune PRO TV, ACASA TV, ACASA GOLD, MTV, PRO CINEMA, PRO TV INTERNATIONAL, SPORT.RO si a posturilor de radio PRO FM, INFO PRO, PRO CLASIC / VOYO) este detinuta in proportie de 99,999997% de societatea olandeza CME Media Enterprises B.V. si de societatea olandeza CME Investments B.V., in proportie de numai 0,000003%. Actionarul majoritar al societatii PRO TV SA, societatea CME Media Enterprises B.V. este, la randul sau, detinuta in proportie de 99,9995% de societatea CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES N.V. (cu sediul in Curacao).

Controlul asupra actionarului majoritar al PRO TV SA il detine Ronald Lauder, prin controlul a aproximativ 70,41% din drepturile de vot in cadrul Central European Media Enterprises Ltd. (acord de reprezentare incheiat cu Times Warner Inc. – companie publica listata la NASDAQ) societate cu sediul in Bermuda, detinatoare a tuturor drepturilor in cadrul societatii olandeze.

ANTENA TV GROUP SA (ANTENA STARS, EUFORIA LIFESTYLE TV, ZU TV / ANTENA PLAY) este o societate autohtona, actionarii sai fiind Voiculescu Camelia Rodica care detine 41,780095% din actiuni, Voiculescu Corina Mirela – 37,457653%, Lazar Mihai – 8,644884%, Gheorghe Anca Raluca – 4,322442%, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (membru fondator si presedinte – Dan Voiculescu) – 3,91666%, Grivco SA – 3,878266%.

NEXTGEN COMMUNICATIONS SRL (titulara NEXTGEN INFO) are un singur asociat, si anume societatea ROMTELECOM SA. Actionarii ROMTELECOM SA sunt OTE International Investment’s Limited din Cipru cu 54,0102822767% din actiuni si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale care detine 45,9897177233% din actiunile ROMTELECOM SA.

Societatea P7S1 RADIO HOLDING SRL (titulara posturilor de radio KISS FM, MAGIC FM, ONE FM si a postului de televiziune KISS TV) este detinuta de doua societati din Marea Britanie.  controlate in fapt de societati olandeze si germane cu capital tranzactionat liber pe bursa de valori germana ori detinut in bonuri de tezaur.

ASOCIATIA CENTRUL MEDIA SPERANTA (titulara posturilor Radio Vocea Sperantei si Speranta TV), ai carei membri fondatori sunt persoane fizice romane, presedintele Consiliului Director al Asociatiei fiind Calugaru Eduard Cornelius.

Societatea GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C.) SRL este detinuta de asociati romani, Voiculescu Camelia Rodica – 40%, Voiculescu Corina Mirela – 39%, Oancea Sorin – 10%, Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA – 10%, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (membru fondator şi preşedinte – Dan Voiculescu) – 1%.
Acţionarii Grupului Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA: Voiculescu Camelia Rodica –39.125%, Voiculescu Corina Mirela – 39.125%, Gheorghe Anca Raluca – 10%, Lazăr Mihai – 10% şi Constanda Elena Sorina – 1.75%.

_________________

*Informatiile care stau la baza acestei prezentari sunt informatii publice, preluate de pe site-ul Consiliului National al Audiovizualului.

ARTICOLE IN DOMENIU

Sediul social al societatilor

Indiferent de forma pentru care optati pentru organizarea societatii, in alegerea sediului social trebuie sa pastrati in minte, pe langa centrul...

Citeste mai mult
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search