Atingerea obiectivelor pentru care a fost infiintata, imposibilitatea de a mai desfasura activitatea ori implinirea duratei pentru care societatea a fost infiintata sunt cateva din motivele ce conduc la incetarea functionarii prin dizolvare si lichidare
Independent de motivul pentru care societatea a ajuns la punctul in care va iesi de pe piata, procedura de dizolvare urmata de lichidare trebuie adusa la indeplinire, fie ca este vorba de o lichidare voluntara ori judiciara.
Date fiind repercusiunile ce se pot rasfrange in cadrul acestei proceduri asupra asociatilor sau actionarilor si asupra administratorilor societatii, apelarea la serviciile specializate de consultanta este vitala. Simpla incetare a activitatii si lasarea societatii la dispozitia autoritatilor care, in cele din urma vor indeplini demersurile afarente procedurii de dizolvare si lichidare, nu vor scuti de raspundere pe asociati si nici pe administratori.
Mai mult, ulterior radierii societatii, ca urmare a finalizarii procedurii de dizolvare si lichidare, diverse obligatii continua sa existe in sarcina persoanelor responsabile din cadrul societatii, cum ar fi pastrarea pentru un anumit termen a arhivelor societatii.
Iesirea de pe piata a unei societati trebuie gestionata la fel de precaut ca intrarea pe piata; din acest motiv, Legal to Business si-a dezvoltat competente in stabilirea demersurilor premergatoare si ulterioare inchiderii unei societati, acordarea de consultanta si reprezentare in cadrul procedurilor aferente, indiferent daca iesirea din piata sa va face pe cale judiciara sau voluntara.
ARTICOLE IN DOMENIU

Sediul social al societatilor
Indiferent de forma pentru care optati pentru organizarea societatii, in alegerea sediului social trebuie sa pastrati in minte, pe langa centrul...
Citeste mai mult