Determinarea impozitului

Orice persoana juridica straina care detine o reprezentanta autorizata potrivit legii sa functioneze in Romania este obligata la plata unei taxe anuale catre stratul roman. Impozitul datorat pentru reprezentanta autorizata in Romania, pentru un an fiscal, este egala cu echivalentul in Lei a sumei de 4.000 Euro, la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data efectuarii platii catre bugetul de stat.

fiscal

In cazul in care persoana juridica straina solicita autorizarea functionarii ori care solicita incetarea autorizatiei de functionare a reprezentantei sale din Romania pentru o perioada mai mica de un an, impozitul aplicabil se calculeaza prin raportare la numarul de luni de autorizare din cadrul anului fiscal in curs.

Declararea si plata impozitului

Impozitarea reprezentantelor se face in doua transe egale, pana la data de 25 iunie si pana la data de 25 decembrie.

Orice persoana juridica straina care datoreaza impozit pe reprezentanta in Romania este obligata sa depuna declaratia anuala la autoritatea fiscala competenta pana in ultima zi a lunii februarie din anul fiscal corespunzator.

Oricarei persoane juridice straine care solicita autorizarea functionarii ori care solicita incetarea autorizatiei de functionare a reprezentantei sale din Romania, in timpul anului fiscal ii incumba obligatia de a depune o declaratie fiscala la autoritatea fiscala competenta in termen de 30 de zile de la data incepand cu care reprezentanta a fost autorizata sau de la care autorizatia sa de functionare a incetat.

Recent Posts
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search