Verificarea stadiului în care se află proiectul, a situației de fapt și de drept, măsurarea cu precizie a parametrilor în care proiectul se desfășoară, sunt măsuri de precauție la îndemâna oricui, înainte de a-și investi resursele. Cumpărarea integrală sau parțială a unei societăți, a unei construcții, a unui teren sau a oricăror alte active importante este necesar să se facă în cunoștință de cauză, numai după efectuarea unei analize atente pe plan documentar, atât a situației de drept, cât și a situației de fapt.
Investiția într-un proiect aparent cunoscut este una riskantă, pe care cei mai mulți dintre antreprenori au învățat că nu merită să o facă. De cele mai multe ori antreprenorii solicită numai un audit al situațiilor financiare atunci când vor să investească într-o societate existentă ori își închipuie că verificarea făcută de notar la semnarea unui contract de vânzare a unui imobil, de exemplu, este suficientă pentru a-și considera investiția sigură.
Nimic mai neadevărat! Din experiența diversificată a echipelor Legal to Business specializate în litigii, consultanții noștri au înțeles că efectuarea unei analize profunde la nivel documentar nu poate fi compensată de resursele irosite în reclamarea în instanță a unor drepturi aparent întemeiate, ale antreprenorilor la plasarea unei investiții.
Chiar dacă investiția pe care o prefigurați pare extrem de sigură, consultanții Legal to Business vă pot confirma acest lucru, în urma efectuării unui raport de due diligence ori pot identifica și semnala anumite riscuri pe care este bine să le cunoașteți dinainte.