Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala asigura unicitatea produsului sau a serviciului pe piata

Identificarea unui produs ori serviciu prin marca sau indicatie geografica permite consumatorului sa faca o selectie naturala intre produsele care ii sunt puse la dispozitie. Fara inregistrare, investitiile societatii in comercializarea unui produs sau prestarea unui serviciu se pot risipi cand si alte societati care ofera produse sau servicii similare pot utiliza aceeasi marca sau o marca similara pana la confuzie.

Inducerea in eroare a clientilor, nu numai ca va genera scaderea incasarilor si confuzia in randul clientelei, insa poate aduce prejudicii la nivel de imagine, daca produsele sau serviciile concurentilor vandute sub o marca similara sunt de o calitate inferioara celor oferite de societatea dumneavoastra.

In plus, o marca inregistrata poate fi licentiata altor companii, asigurand astfel o sursa suplimentara de venit sau poate fi baza unui contract de franciza.

Consultantii in proprietate intelectuala cu care Legal to Business colaboreaza s-au perfectionat in consultanta si reprezentarea oferite nu numai in protejarea marcilor, ci si a drepturilor de autor, a desenelor si modelelor industriale, a brevetelor de inventie, indicatiilor geografice atat pe plan national, cat si pe plan european.

Oferim servicii specializate de consultanta prin redactarea contractelor de licenta, franciza, cesiune a drepturilor de autor si a drepturilor conexe etc. dar si in reprezentarea societatilor atat in fata autoritatilor cu ocazia inregistrarii sau prelungirii, cum sunt Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), Oficiul de Armonizare a Pietei Interne (OHIM), cu respectarea prevederilor Conventiei de la Paris, a Aranjamentului TRIPS, a Protocolului de la Madrid, dar si in cadrul disputelor avand ca obiect drepturile de proprietate intelectuala.

ARTICOLE IN DOMENIU

Sediul social al societatilor

Indiferent de forma pentru care optati pentru organizarea societatii, in alegerea sediului social trebuie sa pastrati in minte, pe langa centrul...

Citeste mai mult
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search