Investitiile private (Private Equity, PE) conduc la cresterea societatilor, in limite si termene prestabilite

Strategia este croita in conformitate cu profilul antreprenorului si al afacerii, fie ca este vorba de un start-up inovator, fie de un IMM care urmareste sa faca urmatorul pas in dezvoltare.

Managerii fondurilor de investitii private sunt experimentati in crearea valorii stiind cum sa transforme o societate intr-un succes. Cercetari academice independent au aratat ca investitiile private sporesc productivitatea, competitivitatea si inovarea. Ajuta la dezvoltarea de noi produse si identificarea de noi piete, atat in tara cat si in strainatate. Aceste obiective pot avea ca mijloace chiar si cumpararea de noi societati in vederea extinderii celei in care s-a investit.

Dupa cum este cunoscut antreprenorilor, investitiile straine reprezinte un parteneriat, pentru functionarea caruia alegerea partenerului cu care viziunea si ambitiile societatii este vitala. Din acest motiv, investitiile private reprezinta instrumentul potrivit pentru antreprenorii ambitiosi care detin afaceri cu un mare potential de dezvoltare.

Pe de alta parte, investitorii fondurilor de capital privat plaseaza capitalul disponibil pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 10 ani. Acest capital este investit intr-un portofoliu de societati, asupra caruia administratorul fondului urmareste sa aduca transformarile necesare prin gestionare activa in cadrul unui interval de 3-5 ani.

Investitiile de tipul capitalulior de risc (Venture Capital, VC) vizeaza de obicei afacerile noi, inovatoare, pe care sa le sustina in procesul de expansiune

Exemple de societati care au fost sustinute prin capitaluri de risc sunt: Skype, SoundCloud, Rovio, dar si creatorii Angry Birds.

Legal to Business a acordat consultanta catorva fonduri de investitii private cu privire la toate aspectele investitiilor lor in Romania, incluzand pregatirea rapoartelor de due diligence, redactarea documentatiei aferente dobandirii controlului asupra societatilor beneficiare etc.

ARTICOLE IN DOMENIU

Sediul social al societatilor

Indiferent de forma pentru care optati pentru organizarea societatii, in alegerea sediului social trebuie sa pastrati in minte, pe langa centrul...

Citeste mai mult
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search