Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este o instituție publică în subordinea Ministerului Finanțelor. Oficiul are buget propriu și este finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanțelor. Președintele Oficiului are calitatea de ordonator terțiar de credite.
În anul 2022 ONJN a avut următoarele rezultate:
În cursul anului 2022, cauzele de contencios administrativ au avut majoritatea, ca obiect, cereri de suspendare sau de anulare a unor decizii ale Comitetului de Supraveghere prin care s-a dispus măsura suspendării activității pe o perioadă determinată (de regulă pentru o lună de zile) a unor operatori de jocuri de noroc care au permis minorilor accesul în locații în care se desfășurau activități de jocuri de noroc, dar și pentru alte fapte contravenționale reținute prin PVCSC, cauze în care instanțele au menținut măsurile dispuse prin actele administrative emise de ONJN.
În anul 2022, au fost supuse controlului financiar preventiv propriu , un număr de 2.550 operațiuni care au afectat fondurile publice și/sau patrimoniul public.
Direcţia Generală de Autorizare Jocuri de Noroc (DGAJN) este organizată şi funcţionează la nivel de Direcţie Generală în subordinea directă a preşedintelui Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, conform preverilor H.G. nr. 298/2013 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, cu modificările şi completările ulterioare.
În anul 2022, în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc au fost înregistrate un număr de 86.702 solicitări/sesizări/adrese/puncte de vedere/petiţii. Din totalul de 86.702 solicitări/sesizări/adrese/puncte de vedere/petiţii înregistrate la nivelul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc în cadrul Direcţiei Generale de Autorizare Jocuri de Noroc au fost înregistrate un număr de 76.343 solicitări/sesizări/adrese/puncte de vedere/petiţii.
Pentru jocurile de noroc tip pariuri în cotă fixă au fost analizată şi acordată 1 licenţă de organizare.
Pentru jocurile de noroc tip pariuri în cotă fixă au fost analizate şi acordate un număr 23 autorizaţii de exploatare aferente unui număr de 12.051 puncte de lucru ( agenții de pariuri). Activitatea organizatorilor de pariuri în cotă fixă s-a desfășurat în 12.051 puncte de lucru (agenții de pariuri).
Pentru jocurile de noroc tip pariuri mutuale a fost analizată şi acordată 1 autorizaţie de exploatare aferentă unui număr de 1.756 puncte de lucru (agenții de pariuri mutuale).
Pentru jocurile de noroc tip bingo desfăşurate în săli de joc au fost analizate şi acordate un număr de 6 autorizaţii de exploatare.
Pentru activitatea de jocuri de noroc caracteristică activităţii cazinourilor au fost analizate şi acordate un număr de 3 autorizaţii de exploatare a jocurilor de noroc.
Pentru activitatea de jocuri de noroc caracteristică activităţii cazinourilor temporare au fost analizate şi acordate un număr de 1 licență de organizare.
Pentru activitatea de jocuri de noroc caracteristică activităţii cazinourilor temporare au fost analizate şi acordate un număr de 1 autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc.
Pentru activitatea de jocuri de noroc caracteristică activităţii cluburilor de poker, au fost analizate şi acordate un număr de 2 licenţe de organizare.
Pentru activitatea de jocuri de noroc caracteristică activităţii cluburilor de poker, au fost analizate şi acordate un număr de 13 autorizaţii de exploatare a jocurilor de noroc.
Pentru activitatea de jocuri de noroc caracteristică activităţii festival de poker, a fost analizată şi acordată 1 autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc.
Pentru activitatea de jocuri de noroc la distanţă, au fost analizate şi acordate 3 licenţe de organizare.
Pentru activitatea de jocuri de noroc la distanţă, au fost analizate şi acordate 32 autorizaţii de exploatare a jocurilor de noroc.
Au fost operate în sistemul informatic schimbări pentru spaţiul de exploatare a mijloacelor de joc tip slot-machine pentru un număr de 9.037 notificări.
Un număr de 8 operatori economici nu au achitat taxa de licență la termenul prevăzut în deciziile emise ca urmare aprobării de către Comitetul de supraveghere, astfel, in conformitate cu prevederile legale a intervenit revocarea de drept a Deciziilor Comitetului de Supraveghere.
Totodată, în cursul anului 2022, 36 operatori economici și-au încetat activitatea fiind întocmite Decizii privind încetarea valabilității Licenței clasa a II-a.