Formarea capitalului social in societatile cu raspundere limitata este obligatoriu sa fie facuta in numerar, in limita a minim 200 Lei. O data indeplinita conditia minimului de numerar, capitalul poate fi completat si de aporturi in natura, dar nu in munca sau servicii ori creante.

Asociatii sunt cei care participa cu sursele proprii la formarea capitalului. Este recomandabila previzionarea unei sume care sa poata sustine cheltuielile societatii dupa infiintare pentru o perioada de cel putin 3 luni.

Aducerea unui imobil ca aport la capitalul social, transfera proprietatea asupra imobilului respectiv din patrimoniul asociatului in patrimoniul societatii. Din acest motiv, se impune conditia semnarii actului constitutiv in fata notarului cand un imobil constituie aport la capitalul social. Bunurile aduse ca aporturi in natura ale asociatului unic vor fi supuse unui raport de evaluare financiara la data inregistrarii societatii in registrul comertului.

In vederea varsarii capitalului social, fondatorul sau fondatorii societatii cu raspundere limitata vor solicita unei banci pe care o prefera, alocarea unui numar de cont provizoriu. Banca va fi obligata ca dupa varsarea sumelor aferente participarii asociatilor la capitalul social, sa elibereze asociatilor o atestatie prin care sa faca dovada varsamantului.

Ulterior indeplinirii conditiei de inregistrare in registrul comertului, capitalul social va fi varsat intr-un cont curent al societatii, deschis dupa efectuarea dovezilor de inregistrare. Din acel moment, banii aferenti capitalului social se vor afla la dispozitia societatii si nu vor putea fi cheltuiti decat in legatura cu desfasurarea obiectului de activitate al acesteia.

Recent Posts
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search